Wie zijn wij

Welkom bij Dobermannkennel ‘Alani’s Gold’. Wilt u een Dobermannpup in huis nemen of denkt u hierover? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Dobermannkennel ‘Alani’s Gold’ hebben wij in 2017 opgericht uit onze liefde voor het ras. Alani is de roepnaam van onze oudste en eerste Dobermannteef. Zij heeft een speciaal plekje in ons hart. Alani betekent ‘sinaasappelboompje’. Vandaar dat in ons logo een sinaasappelboom is verwerkt. De sinaasappels staan tevens voor onze stamboom waar natuurlijk alleen maar ‘gouden’ honden uit voort komen.

Hieronder stellen wij ons graag aan u voor. U doet er goed aan de informatie op onze website door te nemen voordat u contact met ons opneemt om een keer kennis te maken of een pup te reserveren. Zo weet u zeker dat u een goede keus maakt door een Dobermann aan te schaffen. Lees ‘Onze visie’ onderaan deze pagina om te bepalen of onze Dobermanns bij u passen.

Op onze website vindt u meer informatie over de Dobermann (en wat daar allemaal bij komt kijken), onze honden, pup informatie, het archief (met alle nesten die wij gefokt hebben) en onze contactgegevens. Mocht u vragen hebben na het doornemen van onze website, een keer kennis willen maken of een Dobermannpup willen reserveren, neemt u dan gerust contact met ons op. Alvast bedankt voor uw interesse in onze Dobermannkennel.

 

 

 

Petrit & Marianne

Wij zijn allebei van jongs af aan al begaan met dieren. Dit heeft zich later ontwikkeld tot een liefde voor de Dobermann. Via de Dobermannwereld hebben we elkaar leren kennen waarna we ons hebben gevestigd in Amersfoort. In 2017 hebben wij onze Dobermannkennel ‘Alani’s Gold’ opgericht. Onze vrije tijd gaat op aan het samen trainen met onze Dobermanns, het bezoeken van en meedoen aan shows, examens en (waar mogelijk) wedstrijden.

 

Petrit heeft zich voor de Dobermanns toegelegd op het manwerk. Hij is naast één van de pakwerkers bij de club waar wij trainen, ook beschikbaar als pakwerker voor D.V.I.N. wedstrijden. In 2016 heeft hij het NK Dobermanns gedraaid. Buiten de trainingen om is Petrit werkzaam in de metaalindustrie. Hij wil zich in de toekomst meer richten op het pakwerk en het verder uitbreiden van onze Dobermannkennel.

 

Marianne is dierenarts, hondentrimster en maakt deel uit van de gezondheidscommissie van de D.V.I.N. waar zij haar kennis en vaardigheden in kwijt kan. Ze is vooral werkzaam in het onderwijs waar ze les geeft op het MBO aan toekomstig paraveterinairen (dierenartsassistenten). Dit doet ze met veel bevlogenheid. Ze wil zich in de toekomst meer richten op het uitbreiden van onze Dobermannkennel.

 

Onze visie

Passen onze Dobermanns bij u? De reden waarom u zich dat af moet vragen, is omdat elke Dobermannkennel zijn eigen visie heeft. Deze visie uit zich in een specifiek fokbeleid. Een fokbeleid houdt in dat een fokker zich door middel van selectie van fokteven en fokreuen richt op een bepaald resultaat. Ons fokbeleid is gericht op onderstaande drie speerpunten.

  1. Het fokken van Dobermanns die zowel als huishond alsook voor de show en voor de sport geschikt zijn.
  2. Het vóórkomen van erfelijke aandoeningen zo veel mogelijk terugdringen.
  3. Inteelt voorkomen.

 

Bent u benieuwd waarom dit onze speerpunten zijn? Lees dan verder.

Als we naar het eerste speerpunt kijken, dan is het op dit moment vaak zo dat een fokker zich helemaal richt op de sport en werkdrift of helemaal op het uiterlijk voor de show. Afhankelijk van het gewenste resultaat is het uiterlijk en het karakter van de Dobermanns heel verschillend. Een Dobermann uit een sportlijn is meestal wat drukker doordat hij een hoge werkdrift heeft, en is (in onze ogen) minder goed gebouwd. Een Dobermann uit een showlijn is meestal wat rustiger doordat hij meer op het uiterlijk dan op de werkdrift is gefokt, en is (in onze ogen) beter gebouwd. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel. Afhankelijk van wat u belangrijk vindt en wat u wilt bereiken met uw Dobermann, kiest u voor de één of de ander. Dit hoeft nu niet meer!

Ons fokbeleid zit tussen deze twee uitersten in. Op die manier willen wij mooi uitziende, goed gebouwde Dobermanns fokken met een gezonde dosis werkdrift. Wij fokken Dobermanns die, over het algemeen met een goede opvoeding en voldoende beweging en dergelijke, heel geschikt zijn als huishond in een gezin met (kleine) kinderen, èn geschikt zijn voor de meer fanatieke show en sport liefhebbers.

 

Het tweede speerpunt gaat over de gezondheid. De Dobermann is, net zoals de meeste andere rashonden, niet vrij van erfelijke aandoeningen. Wij willen het vóórkomen van deze erfelijke aandoeningen zo ver mogelijk terugdringen door uitgebreid te testen op deze aandoeningen voordat we met een teef of reu gaan fokken. Bij Onze honden kunt u per teef bekijken waar onze honden op getest zijn. Meer informatie over de fokeisen waar wij ons verplicht aan moeten houden, vindt u onder Fokkerij.

 

Het derde speerpunt gaat over inteelt. Inteelt is een probleem. De populatie Dobermanns is klein waardoor heel veel Dobermanns een vergelijkbaar DNA hebben. Wij streven daarom naar een zo breed mogelijke genenpool. Om dit voor elkaar te krijgen, kijken we naar de stamboom van een reu die we zouden willen gebruiken. De stamboom van onze teef en de stamboom van de reu moeten zo min mogelijk (liefst geen) overeenkomsten vertonen. We kunnen hiermee tot drie generaties terug de inteelt controleren.

 

U weet nu iets meer over ons en over onze visie. We kunnen ons voorstellen dat u nog veel meer vragen heeft of misschien graag kennis komt maken met ons en onze Dobermanns, neemt u dan contact met ons op. Kijkt u ook op onze website voor meer informatie over ons en onze Dobermanns. Alvast bedankt voor uw interesse in onze Dobermannkennel.