U wilt een pup, wat nu?

U heeft besloten een Dobermann in huis te nemen. Weet u welke stappen u dan moet ondernemen om dit doel te bereiken? Hieronder kunt u stap voor stap lezen wat u moet doen.

 

Stap 1 Kies een Dobermannkennel

Wij hopen natuurlijk dat u voor onze kennel heeft gekozen. Zo ja, ga door naar stap 2. Heeft u nog geen definitieve keuze gemaakt? Leest u dan Fokkerij om u te helpen een juiste keuze te maken.

 

Stap 2 Ga kennismaken

Het is aan te bevelen eerst kennis te maken met de fokker(s) voordat u een reservering plaatst voor een pup. U kunt bij deze kennismaking kijken of het klikt tussen u en de fokker(s). Wij vinden het erg fijn om eerst kennis te maken, omdat wij ook graag willen weten wie de mensen zijn die straks voor onze pup gaan zorgen. Tegelijkertijd kunt u kijken hoe de Dobermanns in het echt zijn. Denk aan hoe ze eruit zien, maar ook hoe hun karakter is. De pups zullen voor een groot deel een afspiegeling qua uiterlijk en karakter van de ouderdieren zijn. Heeft u geen goed gevoel bij de fokker(s) en/of teef, dan moet u misschien overwegen een andere kennel te zoeken. Ook kunt u zien hoe de Dobermanns gehuisvest worden en kunt u al uw vragen stellen.

 

Stap 3 Plaats een reservering

Als het klikt tussen u en de fokker(s) en de teef, dan plaatst u een reservering voor een pup. Wij hebben niet het hele jaar door pups. U zult moeten wachten tot wij weer pups verwachten. Houd u de Nestaankondigingen in de gaten op de website. Zodra één van onze teven gedekt is, zullen wij zo snel mogelijk een nestaankondiging plaatsen. U kunt dan ook de verwachte geboortedatum bekijken. Zijn de pups geboren en u heeft een reservering geplaatst, dan krijgt u bericht van de geboorte. Heeft u na de eerste bezichtiging nog steeds interesse in een pup, dan doet u een aanbetaling. De aanbetaling is 20% van de aankoopsom. U krijgt een bewijs dat u de aanbetaling heeft gedaan. Uw reservering is pas definitief op de dag dat de aanbetaling bij ons binnen is. Blijkt nu dat er teveel reserveringen zijn voor het aantal pups en dat u moet wachten op het volgende nest, dan krijgt u uw aanbetaling terug. Neemt u contact met ons op als u de prijs van een pup wilt weten.

 

Na een lange tijd wachten, zijn de pups eindelijk geboren. U wilt graag zo snel mogelijk komen kijken. Onder De eerste weken van een pup kunt u meer lezen over de procedures totdat de pup met u mee naar huis mag.