Zindelijkheid

Uw pup zindelijk maken kan een hele klus zijn. Afhankelijk van uw doorzettingsvermogen en hoe snel uw pup leert, zal hij snel of minder snel zindelijk zijn. Hieronder staan een aantal tips om uw pup zo snel mogelijk zindelijk te maken.

 

Om uw pup zindelijk te maken, moet u eerst bedenken waar u wilt dat de pup zijn behoeften doet. Ga elke uitlaatbeurt met de pup naar hetzelfde plekje buiten. De pup leert dat poepen en plassen op deze plek mag. U doet er goed aan de pup op het gras te leren plassen. Zo voorkomt u zoveel mogelijk dat uw pup later midden op de stoep zijn behoeften doet. Denk eraan dat als u de pup zijn behoeften in de tuin laat doen dat u de pup dan leert dat in de tuin poepen en plassen mag. Wilt u dit in de toekomst niet, dan moet u de pup daar ook zijn behoeften niet laten doen.

Ga met uw pup naar buiten na elke maaltijd, na elke keer dat uw pup gedronken heeft en na elke keer dat uw pup geslapen heeft. Dit zijn de belangrijkst momenten. Houd er rekening mee dat u misschien nog een paar keer extra naar buiten moet nadat u bijvoorbeeld uitgebreide met uw pup heeft gespeeld. Plast uw pup per ongeluk toch in huis, reageer dan niet boos. Pak de pup op (vaak houden ze dan op met plassen) en zet de pup buiten neer. U weet wat de bedoeling is van zindelijk zijn, maar de pup zegt deze term helemaal niets.

 

Bovenstaande tips zijn geen garantie voor hoe snel uw pup zindelijk wordt. Het zijn hulpmiddelen die u kunt toepassen bij het zindelijk maken. Uw pup zindelijk maken kost tijd. Geef niet op. Onthoud dat de aanhouder uiteindelijk wint.