Voeding

Wanneer u uw pup bij ons ophaalt, dan krijgt u voer van ons mee. U kunt uw pup hier een week mee voeren. Het voer dat u mee krijgt is Royal Canin Starter Maxi (voor honden met een volwassen gewicht tussen 26 – 44 kg). In de eerste week bij u thuis gaat u uw pup overzetten op puppybrokken van het merk dat u wilt geven. U zult dus moeten bedenken wel merk voer u wilt gaan geven. Onze keuze gaat uit naar Royal Canin. Wij adviseren u om Royal Canin te gaan voeren, maar u kunt natuurlijk ook voor een ander merk kiezen. Wanneer uw pup volgroeid is, kunt u overschakelen op voer voor volwassen honden. Dit is meestal tussen de 12 en 18 maanden leeftijd.

 

Onze keuze gaat uit naar Royal Canin. Uw Dobermannpup behoort tot de snelgroeiende grote rassen. Deze honden hebben sneller last van voedingsfouten dan kleine rassen. Het gaat dan met name om de Calcium/Fosfaat huishouding en de vitamines A en D. Bij een onevenwichtige samenstelling van deze stoffen in het lichaam kan uw pup ziek worden. Uw pup kan bijvoorbeeld enostosis krijgen. Dit zijn hevige groeipijnen. Zo hevig zelfs dat uw pup niet meer wil lopen. Vooral de hoeveelheid van deze stoffen in grammen per energie-eenheid in het voer is hierbij van belang. Daarom hebben wij de verhouding Calcium/Fosfaat en de hoeveelheid vitamine A en D in een aantal veel gebruikte voeders vergeleken. Royal Canin kwam als beste uit deze test.

 

Voedingsschema van uw pup

Eerste week in huis: 4x per dag eten geven. Bijvoorbeeld om 07.00u, 12.00u, 17.00u en 22.00u. 

Geef 80 gram per keer van het voer dat u van ons mee heeft gekregen. Totaal 320 gram per dag. Schakel in de eerste week bij u thuis over op junior voeding van het merk naar uw keuze. Meng elke dag steeds iets meer van het junior voer door ons voer en geef steeds iets minder van ons voer. Aan het eind van de week moet u volledig op de hoeveelheid voeding van het juniorvoer zitten. Zie hiervoor de voedingstabel op de verpakking.

Tot 3 maanden leeftijd: 4x per dag eten geven. 

Van 3 tot 6 maanden leeftijd: 3x per dag eten geven. Bijvoorbeeld om 07.00u, 14.00u en 21.00u.

Vanaf 6 maanden leeftijd: 2x per dag eten geven. Bijvoorbeeld om 07.00u en 19.00u.

Onbeperkt toegang tot water.