Dierverzekeringen

U moet er niet aan denken dat er iets met uw Dobermann gebeurt of dat uw Dobermann heeft per ongeluk iets kapot maakt van iemand anders. Dan is het fijn als u goed verzekerd bent. U kunt verschillende verzekeringen afsluiten om de (financiële) schade te beperken. Denk aan uw WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) alsook een huisdierverzekering (zorgverzekering voor uw huisdier).

 

WA verzekering 

Voordat u uw pup bij ons komt ophalen, doet u er goed aan de polis van uw WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) door te nemen om te controleren of schade door een huisdier vergoed wordt. Mocht uw Dobermann schade toebrengen aan bezittingen van iemand anders, dan kunt u deze bij uw WA verzekering declareren. Denk aan het vernielen van de lievelingsschoenen van uw vriend/vriendin (dat overkwam ons…).

 

Huisdierverzekering

U kunt een huisdierverzekering voor uw huisdier nemen. Medische handelingen door een dierenarts worden dan vergoed. Er zijn verschillende aanbieders zoals Petplan en Proteq. Als u overweegt een huisdierverzekering af te sluiten, leest u dan goed de voorwaarden van de verzekering. In sommige gevallen worden bij voorbaat bepaalde (erfelijke) aandoeningen of behandelingen uitgesloten van vergoeding. Daarnaast moet u controleren wat het bedrag is dat per behandeling vergoed wordt en wat de eigen bijdrage is (het eigen risico). U bent niet verplicht een huisdierverzekering af te sluiten. U kunt ook elke maand geld opzij zetten voor het geval dat.

 

Dit zijn een paar tips om u (financieel) voor te bereiden op de komst van uw Dobermann. Misschien niet het leukste werk, maar wel heel erg nuttig.